22.5.10

Lördag 22.03

LÅNGT INLÄGG OM HELA MIN DAG I STOCKHOLM
värt att läsa, jag lovar!


Sitter ute på altanen med mina älskade föräldrar. Sitter och skämtar och skrattar. Älskar mina föräldrar mest av allt och alla i hela världen. De är mina absolut bästa vänner. Kan prata om allt och finns alltid där för mig, helt enkelt BÄST!

Jaja, min dag har varit bäst! Helt grymt jä*la AWSOME!!!!!!!!! Började dagen med att vakna upp med Jonna. Grymt svårt! Somnade vid 3 tiden någon gång och skulle upp vid 8, BRA BRUDAR!
Käka i alla fall frukost och fixade oss sedan.
Vid kvart över 9 åkte vi mot Gryta och hämta Jonnas plånbok hos Malin. Efter det släppte pappa av mig, mamma och Jonna på centralen. Fixade biljetter och snart därefter kom tåget. Fick 3 platser vid fönstret mitt emot varandra. Och SJÄLVKLART ska jag få en förlåt mig nu men SJUKT ÖVERDRIVET ÄCKLIG man mittemot mig. Satt och stirra på mig HELA resan. Till slut var det till och med så att Jonna tyckte det blev jobbigt. Han satt där följde mig med varje rörelse jag gjorde och satt och slicka sig om läpparna. USCH!!!!!!!!!!!!!! Kasta mig av tåget till friheten utan hans blickar, BLÄ!

Väl framme i Stockholm gick vi till Coffehouse By George och jag köpte en dunder god Vanilla Fun. Typ caffe latte fast med vanilj och kakao smak, så otroligt god! Vi gick sedan igenom Drottninggatan och fram till Riksdagen. Där vi skulle gå på guidad tur. Börjar med att mamma försöker bryta sig in, ingen mer kommentar om det... Och när vi kommer in så är det säkerhetskontroll och där skulle ALLA smycken av. Tog sin lilla tid men sen var det klart, för min del. Däremot kände både jag och Jonna att Jonna saknade något...
"Men gud vad är det här????" Frågar då en av säkerhetsvakterna och lyfter loss Jonnas glasögon från stängerna som går bredvid säkerhets bandet. (det var ett par pilotbrillor som hon hade knäckt ur glaset på för att göra det till nörd brillor, som Jonna istället var skit snygg i)
Säkerhetsvakten satte igång och leta efter glaset till brillorna innan mamma säger, "Det ska inte vara glas"
Säkerhets vakten hetsar upp sig och säger "Har du inte glas i ? Varför inte det ? Då får du ju skylla dig själv att de ser ut så här ? :s Du måste ju dessutom lagt de utanför lådan ? " Men lugnade sedan ner sig och sa "Vi får fixa det snart, du kan få ersättning blablabla " Jonna brydde sig inte så mycket utan vi gick istället till garderoben, jag tyckte däremot hon skulle klaga och försöka få pengar, pengar är ju ändå pengar. Men inte snälla Jonna.

Sedan satte rundturen igång och de första guiden säger är " Nu ska vi åka hiss och hissen tar 19 och vi är 21 st så vi får se hur det går ! " Jag och en mamma blir lätt panik slagna och insisterar om att få ta trapporna istället. Jonna, mamma och en annan säkerhets vakten hängde på så sprang vi upp för den olidliga spiraltrappan. Väl uppe tog det dock ett bra tag innan andetagen var vanliga igen. Vi fick i alla fall gå runt och se många fina salar, tavlor, gamla grejer och sen Kammaren som de heter där dom typ sitter när det är typ debatter och grejer, fatta inte riktigt men något sådant!
Vid 1 tiden var turen slut och när vi ska gå ut kommer mamma fram med en liten klister lapp vi fick när vi går in. På lappen står det SVERIGES RIKSDAG och så är det tre kronor.
"Johanna vad står det här?" frågar mamma och håller lappen uppåner, "Jag ser nämligen inte"
"Det kan ju vara för att du håller den uppåner mamma? Haha, det står Sveriges riksdag"
När vi sedan kommer ut säger mamma.
"Jag såg inte vad det var, uppåner ser ju tre kronor ut som tre elefanter så jag tyckte det var jätte konstigt att vi fick en klisterlapp med elefanter på! "
Åh herregud... du är för knasig!

Vi fortsatte sedan upp genom gamla stan där jag hitta min klänning till avslutnings middagen. En liten second hand butik med grymt fina kläder! Var lite tveksam till en början men efter Jonnas och mammas övertygelse insåg även jag att den var jätte söt!
Vi fortsatte sedan upp genom gamla stan och in på nalle affären. Jag köpte en nalle där det stod World's Best Mother på. För tidig morsdags present, hihi!
Som ni ser här till vänster, visst är vi söta hihi! :P:P:P

Efter lite shopping tog vi båten över till Djurgården och gick till Skansen. Nu var klockan runt 3 och vi tänkte att vi var tvungna att hitta en restaurang som vi kunde äta på inne på Skansen, där jag tålde maten. Tog sin lilla tid men sen hitta vi.
Med ny energi i kroppen satte igång vårat äventyr på Skansen. Vi såg nog ALLA djur. Bland annat de 10 dagar gamla älgkalvarna, björnungarna som bråka, gråsälen som låg och sola, vargarna som sov, tamrenarna som vila i skuggan, belgiska jätte kaninen(den var GIGANTISK!), små kaninerna, lamm, killingar, kultingar och många många andra djur. Och vi avsluta hela besöket med en runda i Skansen Akvariet, Jonnas favorit. Där var väl jag och Jonna fast i en timme. Så härligt bland alla lemurer, de fula babianerna, papegojorna som följt oss i minst en kvart och som sedan prata med oss, pestråttan som käka skelett och alla andra psyko djur.

Efter en lång dag började vi hemresan mot Västerås. Sov gjorde vi allihop på tåget hem och känner fortfarande hur jag är dunder trött. Jimmy kommer nog hit och sover sen hoppas jag, vill ha sällskap. Han får väl ägna sig åt att titta på mig när jag slocknat hehe.
Nu ska jag, mamma och pappa sätta oss och titta på bilderna från idag.
Bilder från dagen kommer senare jag lovar!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar